Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått.
I år tilldelas priset en minst sagt omtalad debutant inom sporten – Stina Nilsson!

Priset ”Årets rookie” tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen som gått.  Tidigare år har bland annat landslagsåkare så som Mona Brorsson, Anna Magnusson, Jesper Nelin och Elvira Öberg tilldelats priset för sina prestationer och framsteg under en säsong.

Under fredagsförmiddagen överraskades Stina Nilsson med en motivering, blommor och ett diplom när hon tilldelades priset som ”Året rookie” inom svenskt skidskytte av Rikard Grip. Motiveringen till utmärkelsen innefattar bland annat Stinas framgångar under världscupavslutningen på hemmaplan i Östersund där hon tog fina placeringar i såväl sprint som jaktstart.

 – Men vilken fin motivering, och vilken överraskning. En väldigt bra start på helgen så här en fredagsmorgon, säger Stina Nilsson när hon tar emot priset från Rikard Grip.

Motiveringen i sin helhet
"Sällan har en nykomling varit mer rookie än i år. När hon tog steget från längd till skidskytte blev det en stor nyhet både inom och utom Sveriges gränser. Att under en pandemisäsong, med endast 4 nationella starter i ryggen, ta steget ut i den internationella hetluften på IBU Cuptävlingar är stort. Och dessutom i världscupdebuten på hemmaplan i Östersund ta fina placeringar på sprint och jaktstart visar att hon är har bytt idrott för att stanna.
Årets rookie är Stina Nilsson."

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...