Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått.
I år tilldelas priset en minst sagt omtalad debutant inom sporten – Stina Nilsson!

Priset ”Årets rookie” tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen som gått.  Tidigare år har bland annat landslagsåkare så som Mona Brorsson, Anna Magnusson, Jesper Nelin och Elvira Öberg tilldelats priset för sina prestationer och framsteg under en säsong.

Under fredagsförmiddagen överraskades Stina Nilsson med en motivering, blommor och ett diplom när hon tilldelades priset som ”Året rookie” inom svenskt skidskytte av Rikard Grip. Motiveringen till utmärkelsen innefattar bland annat Stinas framgångar under världscupavslutningen på hemmaplan i Östersund där hon tog fina placeringar i såväl sprint som jaktstart.

 – Men vilken fin motivering, och vilken överraskning. En väldigt bra start på helgen så här en fredagsmorgon, säger Stina Nilsson när hon tar emot priset från Rikard Grip.

Motiveringen i sin helhet
"Sällan har en nykomling varit mer rookie än i år. När hon tog steget från längd till skidskytte blev det en stor nyhet både inom och utom Sveriges gränser. Att under en pandemisäsong, med endast 4 nationella starter i ryggen, ta steget ut i den internationella hetluften på IBU Cuptävlingar är stort. Och dessutom i världscupdebuten på hemmaplan i Östersund ta fina placeringar på sprint och jaktstart visar att hon är har bytt idrott för att stanna.
Årets rookie är Stina Nilsson."

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...