Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson placerades sist i finalen i Drammen efter diskning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson placerades sist i finalen i Drammen efter diskning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson diskad i finalen

Vid världscupsprinten i Drammen korsade Stina Nilsson mållinjen som trea. Strax därefter fick hon reda på att hon diskats och placerades som sexa.
Stina hade länge ledningen i finalen men passerades av Majken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg.

Efter att ha åkt ärevarv fick Stina beskedet om diskning. Nilsson bedömdes ha hindrat en motståndare i finalen.

Så här kommenterade Stina händelse för SportExpressen:

– Det är deras beslut. Jag spekulerar inte i nåt sånt. Det är svårt för mig att kommentera, jag åker bara, jag har inte sett loppet.

– Men jag ska nog ändå vara glad. Jag tyckte att jag åkte bra, fortsatte Stina.

Ida Ingemarsdotter gick till semi och slutade åtta. Jennie Öberg blev 20:e, Linn Sömskar 25:a och Maria Nordström 30:e. Charlotte Kalla missade avancemang från prologen och blev 31:a.

Kompletta resultat

Senaste nyheterna

Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus meddelar på onsdagen att landslaget avstår kommande världscuptävlingar i Davos och Dresden. FOTO: Bildbyrån.

Längdlandslaget avstår världscupen i Davos och Dresden

Svenska skidförbundet längd har efter noggrant övervägande tagit beslut om att inte delta i världscupen i Davos och Dresden. − Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i D...
I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...