Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson förstärker ledarteamet på Torsby sommarskidskola. FOTO: Johan Trygg.
Stina Nilsson förstärker ledarteamet på Torsby sommarskidskola. FOTO: Johan Trygg.

Stina Nilsson ledare på Torsby sommarskidskola

Stina Nilsson förstärker ledarteamet under Torsby sommarskidskola.
– Jag ser fram emot att både vara med och inspirera och samtidigt själv inspireras av ungdomarna, säger sprintesset som tog OS-brons i Sotji.

Intresset för Torsby sommarskidskola är det största på flera år och ett 70-tal ungdomar finns anmälda. De kommer att få några oförglömliga träningsdagar i Torsbyterrängen – inte minst med flera OS-stjärnor i ledarstaben.

Sedan tidigare är det klart Daniel Richardsson finns med och nu alltså även Stina Nilsson.

– Det var inte alls länge sedan jag var liten och var med på Torsby sommarskidskola, jag minns det som en rolig tid. Den veckan lade grunden till att jag ville söka till Torsby idrottsgymnasium, säger Nilsson som fortfarande bor kvar på orten.

Hennes första år som senior har varit sensationellt. Stina stod för en bragdprestation på sista sträckan när hon vann OS-brons i sprintstafett tillsammans med Ida Ingemarsdotter.

Efter OS fortsatte Stina visa storform och hon tog bland annat sin första världscuppallplats när hon blev trea i den klassiska sprinten i Drammen.

Torsby sommarskidskola arrangeras 14 till 18 juni och riktar sig mot längdåkare och skidskyttar födda 1999, 2000 och 2001.

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...