Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist tvingas avbryta Ski Tour Canada på grund av förkylning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist tvingas avbryta Ski Tour Canada på grund av förkylning. FOTO: NordicFocus.

Stina Nilsson tvingas avbryta Ski Tour Canada

Tyvärr kommer varken Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, eller Maria Rydqvist till start i dagens sprint i klassisk stil på grund av förkylning.
De tvingas därmed avbryta Ski Tour Canada meddelar Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

 

– Det är tråkigt att vi har tre tjejer som inte kan fortsätta touren. Vi har följt våra normala förhållningssätt gällande hur vi hanterar individer vars hälsa är osäker. Samtidigt det svårt att hantera yttre omständigheter så som flyg- och bussresor då man är i rörelse med väldigt mycket folk, säger Rikard Grip.

I söndags hade längdlandslaget en hel resdag med buss och flyg från Quebec City till Canmore.

– Touren är extrem på många sätt med tuffa tävlingar och inte minst påfrestande resor med stora tidsomställningar. Detta gör åkarna mer sårbara. Det var på söndagskvällen när vi kom till Canmore som de här aktiva började känna sig hängiga. Det var dessutom kallt och torr luft i Quebec City och här i Canmore ligger vi på lite högre höjd. Allt detta påverkar de aktiva, berättar Rikard Grip.

De fyra sista deltävlingarna av Ski Tour Canada avgörs i Canmore, där Charlotte Kalla är nia i totalen och ligger bäst till av de svenska åkarna. På herrsidan ligger Marcus Hellner bäst till på en 17:e plats.

– Vi har fortsatt gott mod och ser fram emot att göra ett bra avslut med de fyra damer och sex herrar som fortsätter touren, avslutar Rikard Grip.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.