Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Stina Nilsson tvingas avbryta touren direkt

Stina Nilsson tvingas avbryta Tour de Ski efter dagens inledande etapp.
– Hon säger att hon inte kan göra sig själv rättvisa. Då är det inte så mycket att göra, berättar landslagets damtränare Magnus Ingesson för SVT Sport.

– Hon har ont på sidan och upp emot armhålan. Hon har haft ont i någon vecka och det funkar inte. Hon har fått behandling och verkligen försökt, men det går inte, på den här nivån måste du vara helt fräsch för att kunna hävda sig, kommenterar Ingesson vidare till SVT Sport.

Stina fick en spricka i revbenet efter att ha ramlat under löpning på en träningsrunda i höstas. Efter förra helgens tävlingar i Planica fick Stina rejält ont i igen.

– Jag fick ganska mycket känningar efter Planica som jag försökt parera, kommenterade Stina för SVT Sport efter dagens lopp,

Stina missade också den svenska säsongspremiären i Gällivare på grund av en axelskada. Men har sedan tävlat i världscupen. Nu tvingas hon bryta ett av vinterns huvudmål redan efter första dagen.

– Det handlar om en skada i en skuldra. Det är ett gemensamt beslut av medicinska teamet, tränare och även de som behandlat Stina för skadan tidigare, berättar landslagsläkaren Jan Wall för SportExpressen.

– Hon åker hem i morgon, fortsätter Wall.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...