Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Eriksson har drabbats av en stressfraktur i ryggen. Här är Hanna under sprintkvalet vid OS i Sotji. FOTO: NordicFocus.

Hanna Eriksson har drabbats av en stressfraktur i ryggen. Här är Hanna under sprintkvalet vid OS i Sotji. FOTO: NordicFocus.

Stressfraktur stoppar Hanna Eriksson

Åsarnaåkaren Hanna Eriksson missar VM-säsongen på grund av en stressfraktur.
– Hanna sliter med en stressfraktur i ryggen och måste vila från träning. Rehabiliteringen kan ta allt ifrån tre till sex månader, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson i ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Hanna Erikson, som vann Oberhofs sprint i Tour de Ski förra säsongen, tycker givetvis att det är tråkigt att inte kunna träna och tävla innan skadan är läkt:

– Det känns som en mardröm och jag är jätteledsen, speciellt när vi har hemma VM i Falun i februari som jag hade sett fram emot. Hade även sett fram emot att åka SM i Örebro eftersom jag är född där. Nu får jag istället fokusera på rehabträning för att komma tillbaka så snart som möjligt. Jag känner mig trygg i min rehabplan och jobbar för att komma stärkt ur denna skada.

– Vi kommer givetvis att stötta Hanna med de resurser vi har till förfogande för att hon ska få en bra rehabilitering. Hanna är ung och har framtiden för sig när hon blivit kvitt skadan, säger Rikard Grip.

Falutjejen Hanna, som studerar till jurist i Stockholm, gjorde i fjol en mycket stark säsong även om hon inte lyckades på sprintkvalet vid OS i Sotji. Siktet var förstås inställt på VM hemma i Falun men nu blir rehabträning istället.

Senaste nyheterna