Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson blir taggad av Martin Johnsrud Sundbys framfart. Det kan ge honom motivation till VM-start nästa vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson blir taggad av Martin Johnsrud Sundbys framfart. Det kan ge honom motivation till VM-start nästa vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sundbys framfart inspirerar Olsson

När Johan Olsson ser Martin Johnsrud Sundbys framfart under Tour de Ski peppar det honom till att slå honom på VM i Finland nästa vinter
– Jag håller fortfarande dörren öppen för comeback i skidlandslaget till nästa säsong. Det känns minst lika intressant som tidigare, säger Johan till TT.

De tankarna har inte blivit mindre på senaste tiden berättar Johan för TT Nyhetsbyrån som intervjuat honom.

När Olsson gjorde ett formtest på rullskidbanan i Sundsvall på julafton så gav det bra vibbar.

– Jag körde intervaller och noterade liknande testvärden som i fjol vid samma tidpunkt. Det var en härlig känsla, främst med tanke på att hösten varit så fylld av sjukdomar. Jag hade alltså inte tappat någonting, berättar Johan för TT.

Att Martin Johnsrud Sundby är en motivationskälla står också klart.

– Det kanske låter konstigt. Men hans otroliga uppvisning har inspirerat mig. Jag vet att det skulle krävas en enorm insats av mig för att slå honom nästa år. Det är just denna utmaning som blivit extra kittlande för mig, förklarar Olsson.

Långloppssatsningen för Johan i norska Team Santander har fått en trög inledning. Sjukdom gjorde att Olsson missade starten på Ski Classics. På juldagen blev han sjuk igen och det är osäkert med start på Jizerska Padesatka till helgen. I morgon onsdag kommer han att bestämma sig efter att ha varit igång med träningen några dagar.

– Jag vill vara klok och börja tävla vid rätt tillfälle för kroppen. Det stundar flera långlopp där Vasaloppet är huvudmålet. Då gäller det att vara försiktig och inte tävla för tidigt. För mig är allt fokus på att vinna Vasaloppet. Sedan tänker jag på nästa säsong, säger Olsson i TT-intervjun.

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...