Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling föll och skadade handen i kvartsfinalen i Gällivare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling föll och skadade handen i kvartsfinalen i Gällivare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Sundling skadade handen – till akuten

Sprintvärldsmästaren Jonna Sundling fick en olycklig start på säsongen.
Piteå elit-åkaren föll i kvartsfinalen i Gällivare och skadade handen eller handleden.
Enligt uppgift så åker hon nu till akuten för att undersöka skadan.

Sundling föll, troligtvis på en isfläck, och flög omkull.

Mårten Isaksson från tävlingsledningen, som också är läkare, sa så här efter händelsen.

– Vi rekommenderar att man uppsöker akuten. Vi kan inte säga mer än så i nuläget. Men det är alltid så när man har ett fall och någon kanske har besvär med någon extremitet är det lika bra att man får en bra bedömning på sjukhus.

– Jag kände på hela handen och gjorde en bedömning. Bedömningen är att det ska bedömas i ett lugnt skede på akuten, fortsatte Isaksson.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...