Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Måns Sunesson, Sellnäs, på väg mot klar seger i Tunaloppet.

Måns Sunesson, Sellnäs, på väg mot klar seger i Tunaloppet.

Sunesson klart snabbast på Tunaloppet

Måns Sunesson, Sellnäs IF, tog hem Tunaloppet på söndagen i stor stil. Segermarginalen till tvåan Adam Larsson, Falun Borlänge var hela 58 sekunder över 10 kilometer fristil.
Damklassen vann IFK Moras Frida Erkers tio sekunder före Emma Ivarsson, Årsunda IF. Damerna åkte 5 kilometer.

Tunaloppet hade på grund av snöläget flyttats från Skäddarbacken i Borlänge till Bergebo strax utanför. Tävlingen genomfördes där på en 2,5 kilometers slinga.

Måns Sunesson hade bra fart under skidorna under de fuktiga förhållandena och vann som sagt men nästan en minuts marginal.

Så här kommenterar Sunesson loppet:

– På väg ut ur stadion hörde jag att Adam passerade som tvåa 8 sekunder efter mig. Jag tänkte att om jag kan köra ifrån så att jag hinner ut ur stadion innan Adam kommer in på stadion vid nästa varvning bör de kunna ge mig ett litet psykologiskt övertag. Därför gav jag allt jag hade på andra varvet och lyckades ganska bra då jag ökat min ledning till cirka 30 sekunder.

– Jag försökte sedan hålla samma tryck på varv tre och fyra. Min första seger för säsongen. Extra kul att få ta den på ”hemmaplan” i Bergebo, fortsätter Måns.

pallen_tunaloppet.jpg
Toppkvartetten i Tunaloppet. Tvåan Adam Larsson, ettan Måns Sunesson, trean Gilberto Panisi och fyran Tim Magnusson.

 

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...