Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Swix Ski Classics har ingått ett samarbete med Suunto. Här ser vi tätklunga från finalen i Årefjällsloppet i våras. FOTO: Magnus Östh.
Swix Ski Classics har ingått ett samarbete med Suunto. Här ser vi tätklunga från finalen i Årefjällsloppet i våras. FOTO: Magnus Östh.

Suunto ny partner till Swix Ski Classics

Suunto och Swix Ski Classics har kommit överens om ett samarbete som kommer att ta långloppen till en annan nivå .
Det kommer att ge amatörer och proffs såväl som personer som ser tävlingarna på TV en mer informativ och spännande upplevelse av långloppen. Pulsmätningen och GPS-trackingen av de bästa åkarna kommer att lägga till en spännande ny aspekt till sporten.

– Suunto handlar om att skjuta fram sina personliga gränser och erövra nya tområden. Långloppen i Swix Ski Classic är perfekta arenor där både proffs- och amatörskidåkare möts. Suunto vill vara med och bidra till att förbättra människors aktiva liv genom mer motiverande, informativ, enklare och mer underhållande träning, säger Mikael Frölich från Suunto och fortsätter:

– Skidåkare som Johan Olsson, bröderna Tynell och Hanna Falk har redan upptäckt vad Suunto kan göra för deras träning. Vi hoppas att vårt budskap når ännu fler fans med våra stora lösningar för längdskidåkning.

Swix Ski Classics är mycket glada över att påbörja detta nya samarbete med Suunto och partnerskapet kommer redan att vara synligt på Jizerská Padesatká i början av januari.

– Det nya avtalet med Suunto kommer definitivt att vara ett spännande bidrag till Swix Ski Classics, säger Ski Classics VD David Nilsson.

Suunto, grundades 1936, är en finsk tillverkare av sportklockor och instrument som säljs i mer än 100 länder. Uppskattade för sin noggrannhet och design är företagets sportklockor och dykdatorer som använda av professionella idrottsmän och äventyrare från hela världen.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...