Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Svanebo har verkligen vårform och körde hem NSD Classic i Gällivare idag. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Anders Svanebo har verkligen vårform och körde hem NSD Classic i Gällivare idag. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Svanebo och Haag tog hem NSD Classic

Det blev en riktigt rafflande slutstrid i herrklassen på NSD Classic där en klunga på sju åkare kom in på upploppet i samlad klunga.

SM-vinnaren från förra helgen, Anders Svanebo, Stockvik, var den som hade mest krafter kvar och lyckades spurta hem segern, två sekunder före Håkan Emilsson, Offerdal. 

I damklassen vann Anna Haag i överlägsen stil.

Hemmafavoriten Marcus Hellner fanns med i klungan, men orkade inte riktigt svara i spurtduellen och slutade femma. I mål var differensen mellan de sju främsta bara åtta sekunder!

 

– Det var ett fint lopp runt Dundret i dag. Det var lite taktik och man har fått vara uppe och kämpa för att vara med i de här rycken som grabbarna i tätklungan gjort bland annat upp mot bergspriset. Sen mot slutet, egentligen sista tio, var det körning hela vägen in mot mål. Jag har velat ligga med och ligga långt fram och när man såg viadukten här in mot stadion var det vara att öppna spjällen och trycka fullt, säger Anders Svanebo.

 

I damklassen stod Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, för en ren uppvisning i sitt första femmilslopp i karriären. Anna körde hem såväl bergspris som spurtpris och vann sex minuter före landslagskompisen Jennie Öberg!

 

– Det var jättelätt i två mil och sen jättetungt i tre mil. Men jag har fått jättefin draghjälp av killarna och det har varit väldigt, väldigt roligt att åka, säger Anna.

 

Anna Haag vann sex minuter före Jennie Öberg. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.
Anna Haag vann sex minuter före Jennie Öberg. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

 

NSD Classic var andra etappen i Volkswagen Tour och i den avslutande jaktstarten med klättringen till toppen av Dundret går Anna ut i delad ledning med Jennie Öberg.

 

Bland herrarna är det mycket jämt i toppen, Marcus Grate, IFK Umeå, som vann citysprinten i torsdag går ut tre sekunder före Svanebo. Marcus Hellner, vars favoritetapp är just klättringen, jagar 21 sekunder bakom täten.

 

Räkna med en stentuff fight i Fjällbranten!

 

Resultat NSD Classic.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...