Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maja Dahlqvist spurtade till seger och till höger knep Jonna Sundling andraplatsen på Teamsprinten i Dresden. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.
Maja Dahlqvist spurtade till seger och till höger knep Jonna Sundling andraplatsen på Teamsprinten i Dresden. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.

Svensk dubbel i Dresden

Sveriges sprintdamer fortsätter dominera i Dresden.
Sprintstafetten slutade med svensk dubbel med seger för Stina Nilsson och Maja Dahlqvist och andraplats för Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling.
På herrsidan blev det dubbel Norge och Sverige slutade åtta.

Damfinalen startade avvaktande. Det var först på sin andra sträcka som Stina Nilsson grillade konkurrenterna en del. Lagen samlade ihop sig igen på fjärde sträckan. Stina gasade sen på rejält i slutet på tredje sträcka men med tanke på blåsten så var det tufft att ligga först och dra så det var inget som Maja Dahlqvist på slutsträckan försökte utnyttja.

Maja släppte upp övriga lag. Ut på slutvarvet tog Maiken Caspersen Falla kommandot men Maja och Jonna Sundling hängde fint med. Maja avancerade tillbaka i tätposition och var suverän över upploppet och gav inte konkurrenterna någon chans.

Du gjorde det! Stina Nilsson skriker ut sin glädje när Maja Dahlqvist avgjort teamsprinten. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.
Du gjorde det! Stina Nilsson skriker ut sin glädje när Maja Dahlqvist avgjort teamsprinten. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.

– Jag fick det ganska precis som jag ville ha det. Det var bra att Maiken gick förbi där. Jag ville ha det så, berättade Maja för SVT.

– Jag fick det också precis som jag ville. Jag  körde lite hårt på min andra sträcka för att marinera låren lite grann och gjorde samma på sista. Tanken var inte att ge Maja en lucka utan att få flera lag att släppa, kommenterade Stina.

Där bakom blev det en riktigt spännande kamp om övriga pallplatser. Precis som på lördagen gjorde Sundling en suverän målgång och grejade andraplatsen och en svensk dubbel.

– Det är skönt att vara på rätt sida när det är så himla tajt, kommenterade Jonna för SVT.

Teamsprintpallen i Dresden: Ida Ingemarsdotter, Jonna Sundling , Stina Nilsson, Maja Dahlqvist, Maiken Caspersen Falla och Mari Eide. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.
Teamsprintpallen i Dresden: Ida Ingemarsdotter, Jonna Sundling, Stina Nilsson, Maja Dahlqvist, Maiken Caspersen Falla och Mari Eide. FOTO: GEPA pictures/Philipp Brem.

I herrtävlingen så tog sig Sveriges förstalag med orutinerade duon Gustaf Berglund och Johan Häggström sig vidare till final på tid. För andralaget med Gustav Nordström och Teodor Peterson så tog dagen slut i semifinalen.

Gustaf och Johan gjorde en bra insats i finalen. Båda såg alerta och pigga ut i finalen som till stora delar gick i avvaktande tempo. Snöpligt nog så dök Gustaf på näsan strax innan sista växlingen.

Häggström kunde ansluta på sista sträckan som även den öppnade något avvaktande. När Sindre Björnestad Skar gasade på rejält på slutet kunde ingen följa och de norska förstalaget där också Erik Valnes tog segern före Norge 2 och Ryssland 1. Häggström spurtade in som åtta.

Resultat Dresden, världscup teamsprint fri stil

Damer final

1. Sverige 1 24.02,45
2. Sverige 2 +1,11
3. Norge +1,11

Officiellt resultat

Herrar final
1. Norge 1 22.38,72
2. Norge 2 + 0,75
3. Ryssland 1 + 0,80

8. Sverige 1 + 4,90

Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...