Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Erik Rost och Tove Alexandersson vann mixsstafetten och Magdalena Olsson i par med Ulrik Nordberg kom tvåa. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost och Tove Alexandersson vann mixsstafetten och Magdalena Olsson i par med Ulrik Nordberg kom tvåa. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Svensk dubbel i mixstafetten

Det svenska landslaget i skidorientering har haft en minst sagt lyckad världscupssejour i Tyskland.
Idag blev det en svensk dubbel i mixstafetten i Klingenthal.

Det svenska förstalaget vann tävlingen tio sekunder före det svenska andralaget efter en spännande kamp lagen emellan.

På slutsträckan var de båda lagen tillsammans med 500 meter kvar.

– Men då hade vi en kontroll som inte var gemensam och där kunde jag skapa en lucka. Det känns häftigt att jag och Tove lyckades vinna. Vi har gjort väldigt stabila lopp rakt igenom tävlingen, berättade Rost för orientering.se.

I det svenska förstalaget åkte Alfta Ösa-duon Tove Alexandersson och Erik Rost. I andralaget IFK Moras Magdalena Olsson och Umeå OK:s Ulrik Nordberg.

Det svenska tredjelaget med Evelina Wickbom, Sävast Ski Team och Erik Blomgren, Umeå OK slutade femma.

Noterbart är att Rysslands första- och andralag, som på förhand var de kanske tuffaste motståndarna, diskades på grund av felstämpling.

I morgon avslutas världscupomgången i Tyskland med stafett. Erik Rost har då chansen till storslam.

– Det är klart att jag siktar mot att ta femte raka segern. Vi är verkligen laddade för stafetten, sa Erik till orientering.se.

Resultat
Världscupen skidorientering, Klingenthal, långdistans

1) Sverige 1 (Tove Alexandersson och Erik Rost), 59.13, 2) Sverige 2 (Magdalena Olsson och Ulrik Nordberg), +0.10, 3) Finland 2, +1.21, 5) Sverige 3 (Evelina Wickbom och Erik Blomgren), +2.20.

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...