Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Lindström förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Oberhof. FOTO: Tobias Nykänen.
Fredrik Lindström förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Oberhof. FOTO: Tobias Nykänen.

Svensk skidskyttesuccé - stafettseger i Oberhof

De svenska skidskytteherrarna följde upp damernas tredjeplats vid världscupstafetten i Obehof med en seger.
Fredrik Lindström kunde möta upp sina lagkompisar Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson till ett glädjefyllt möte efter mållinjen. Det var nio år sedan senaste stafettsegern för herrarna.
– Det känns helt fantastiskt, kommenterade Fredrik Lindström för TV 4.

Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson åkte de tre första sträckorna och gav slutmannen Fredrik Lindström ett fint utgångsläge.
Fredrik gick ut som tvåa, dryga halvminuten bakom Italien.

När det var dags för sista skyttet var Lindström kommit ikapp Italiens slutman. Fredrik avslutade perfekt med snabbt skytte och fullt hus. – samtidigt som Italien bommade.

– Det var ett härligt utgångsläge jag fick, och det var skönt att gå ut ensam efter sista skyttet, sa Lindström till TV 4.

Det var riktigt tuffa väderförhållanden under stafetten.

– En underlig stafett, där man nästan inte såg någonting. Jag gjorde mitt lopp, man var osäker på om det skulle gå att skjuta överhuvudtaget. Jag körde hårt i spåret och bara sköt. Det gick ju suveränt bra, sa Fredrik Lindström.

Andrasträckans Jesper Nelin sa så här till TV 4.

– Jag såg ingenting, det var helt grått. Jag behövde titta upp och leta för jag såg inte ens tavlan. Har ingen aning om hur länge jag behövde ligga. Det är kanske så här det ska vara, man ska inte se något och bara chansa.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...