Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En jublande svensktrio efter trippen på U23-VM:s masstart. Moa Lundgren silver, Ebba Andersson guld och Emma Ribom brons. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.
En jublande svensktrio efter trippen på U23-VM:s masstart. Moa Lundgren silver, Ebba Andersson guld och Emma Ribom brons. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Svensk trippel! Guld till Ebba, silver till Moa och brons till Emma

Ebba Andersson åkte till klar seger på 15 kilometer masstart vid U23-VM i Tyskland. Och Sverige tapetserade pallen med silver för Moa Lundgren och bron till Emma Ribom.
– Jag njöt av det hårda jobbet som krävdes, kommenterade Ebba i SportExpressens sändning från tävlingen.

Ebba tog som väntat hand om taktpinnen direkt i loppet och halvvägs hade hon en ledning på 17 sekunder till en trio med Lundgren och Ribom tillsammans med fransyskan Flora Dolci.

I mål var Ebba 37 sekunder före Moa Lundgren som i sin tur var åtta sekunder före Emma Ribom. En härlig dag för hela trion och ett skönt besked för Lundgren som haft det tyngre i spåret ett tag.

– En helt jävla underbar dag. Jag hade ett tufft lopp senast på tio kilometer men skam den som ger sig, kommenterade Moa efter silverloppet.

Fransyskan Flora Dolci utmanade länge om medaljerna men fick ge sig på sista kilometern och var tio sekunder bakom Ribom i mål.

Moa Olsson fullföljde den svenska insatsen med att åka i mål som sexa

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.