Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jublande trio efter storslam på sprinten i Val di Fiemme. Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Emma Ribom FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Jublande trio efter storslam på sprinten i Val di Fiemme. Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Emma Ribom FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Svensk trippel – Svahn, Dahlqvist, Ribom

De svenska sprinttjejerna imponerade storligen när de åkte hem en trippel på Tour de Ski-sprinten i Val di Fiemme.
Linn Svahn spurtade till seger med Maja Dahlqvist och Emma Ribom i samma spår mot en överlägsen trippel.
– Vi kommer sätta skräck i konkurrenterna inför VM med tripplar i båda sprintarna, sa Svahn till SVT Sport efter finalen.

Linn Svahn dominerade stort hela dagen med att vara snabbast hela dagen från prolog via kvartsfinal och semifinal. Svahn styrde hela tävlingen med järnhand.

I finalen så gled hon upp och förbi ryskan Nepryaeva ner på upploppet och när hon stakade mot seger så kunde Maja Dahlqvist kliva in i samma spår och följa till en andraplats. Samma sak gjorde Emma Ribom. Att de tre första i en sprint åker på rad i samma spår hör inte till vanligheterna.

Ryskorna Nepryaeva och Sorina kunde inte hänga med och inte heller Finlands Pärmäkoski som blev sexa.

– Jag sa till Maja inför finalen: ”Hörru nu går vi för en trippel igen. Vi kommer sätta skräck i konkurrenterna inför VM med tripplar i båda sprintarna”, sa Linn Svahn till SVT Sport.

– Det är så mäktigt att vända sig om och vara nöjd med sin egen insats och sen att känna att de andra gör det så himla bra – det är helt galet. Det är liksom idrottsglädje på högsta nivå, fortsatte Svahn.

– Jag är väldigt trygg med att åka sprint men jag måste vara ödmjuk, allt kan hända så det gäller att göra varje steg rätt, sa Svahn vidare.

Bakom Svahn så grejade Maja Dahlqvist ytterligare en pallplats i karriären. Den första segern väntar hon fortfarande på. Trean Emma Ribom tog sin första pallplats i världscupen när hon korsade mållinjen som trea.

USA:s Jessie Diggins som leder den touren totalt och tvåan Yulia Stupak, Ryssland, missade båda finalen.

Officiellt resultat finns här

Tourställningen finns här

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...