www.langd.se

Emma Ribom blev bäste svenske åkare som 15:e när U23-VM:s skejtlopp avgjordes på onsdagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Emma Ribom blev bäste svenske åkare som 15:e när U23-VM:s skejtlopp avgjordes på onsdagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Svenska åkarna långt efter på U23-VM:s fristilslopp

Sveriges U23-åkare hade ingen chans på topplaceringar när 10 och 15 kilometer fristil stod på programmet vid U23-VM i Lahtis idag.
Piteå elits Emma Ribom tog med en 15:e plats dagens bästa svenska placering.
Segrare blev Mariya Istomina, Ryssland och Jules Lapierre, Frankrike.

I damloppet stod kampen om guldet mellan två åkare, Istomina och hemmahoppet Evelina Piippo. Det var jämnt loppet igenom mellan de två där ryskan åkte lite fortare på slutet och vann med två sekunders marginal. Bronset tog norska Tiril Udnes Weng halvminuten efter.

För svensk del så blev Emma Ribom bäst med en 15:e plats, fyra sekunder före IFK Umeås Elina Rönnlund placeringen efter. Duon var dryga en och en halv minut från täten.

På 18:e plats hittar vi en åkare med svenskanknytning. Evelina Sutro tävlar för USA men har tidigare gått på Mora skidgymnasium och representerat IFK Mora.

Sprintsegren Moa Lundgren slutade 22:a och Johanna Hagström 28:a.

I herrloppet blev det seger för fransmannen Jules Lapierre. Han var överlägsen och vann halvminuten före Michal Novak, Tjeckien. Bara två tiondelar efter på tredje plats åkte ryske Ivan Yakimishkin in.

De svenska åkarna var långt efter. IFK Moras Eric Rosjö var nära tre minuter efter på 37:e plats. Sollefteås Fredrik Andersson slutade 44:a, Hugo Jacobsson, Falun Borlänge blev 46:a och IFK Umeås Marcus Grate 58:a.

Resultat damer

Resultat herrar

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...