Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maiken Caspersen Falla, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Sandra Ringwald, Petra Novakova under masstarten i Montreal på onsdagskvällen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Sandra Ringwald, Petra Novakova under masstarten i Montreal på onsdagskvällen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Svenskarna långt efter på masstarten

De svenska åkarna var långt efter på onsdagskvällens masstart på Ski Tour Canada.
Charlotte Kalla var bäst av damerna som elva efter ett fall. Oskar Svensson var bäste herråkare som 22:a över två minuter bakom.

Det blev norskt både bland damerna och herrarna. Therese Johaug vann minuten före Heidi Weng. Vinterns stjärnskott Emil Versen vann på herrsidan fem sekunder före Petter Northug.

Charlotte Kalla kommenterade loppet så här för SVT:

– Bitvis blev jag lite stressad och då är det svårt att få ut max. Det är sällan vi saxar så här mycket i så här löst före. Det var inte jättegod känsla jag fick med mig från dagen. De hade liksom slätat till och jag trodde att det var hårt.

Oskar Svensson sa så här:

– Jag orkade väl inte riktigt hela vägen, men jag tyckte att det kändes bra de första varven.

Totalt i touren är Stina Nilsson bäst av de svenska tjejerna som sjua efter gårdagens 13:e plats. Oskar Svensson är bäst av herrarna på 23:e plats

Resultat damer

Resultat herrar

Tourställning damer

Tourställning herrar

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...