Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Persson blev 15:e på distansloppet I Antholz. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Linn Persson blev 15:e på distansloppet I Antholz. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Svenskorna långt efter I Antholz

De svenska skidskyttetjejerna hängde inte vare sig i spåret eller på vallen vid dagens distanslopp i Antholz, Italien. Vann gjorde Lisa Theresa Hauser, Österrike, som tog sin första världscupseger.
Linn Persson placerade sig bäst av svenskorna på 15:e plats efter två bommar.

Hanna Öberg började loppet med två bommar i första skyttet. Det sedan ytterligare en bom för Hanna. I mål var hon 3.21 efter Hauser på 29:e plats.

– Det är inte den start man vill ha på en distanstävling, jag tyckte att jag hade bra kontroll. Jag gav inte upp utan höll ihop ståskjutningen och fortsatte att kämpa, sa Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg kände dock att hon inte hade farten i spåret på den höga höjden.

– Jag hängde med bra i början sedan blev det segt i mitten och jag vågade inte gå på, berättade hon.

Övriga svenskor placerade sig enligt följande: Elvira Öberg (50), Tilda Johansson (59), Mona Brorsson (81) och Elisabeth Högberg (84).

Lisa Theresa Hauser sköt en bom och vann loppet 43,7 sekunder före Yuliia Dzhima, Ukraina. Trea blev fransyskan Anais Chevalier-Bouchet med en bom.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...