Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Louise Lindström spurtade Sverige till brons på U23-VM-stafetten i Vuokatti. FOTO: Tomi Mäkipää/Bildbyrån.

Louise Lindström spurtade Sverige till brons på U23-VM-stafetten i Vuokatti. FOTO: Tomi Mäkipää/Bildbyrån.

Svenskt brons på U23-VM-stafetten

Kvartetten Hanna Abrahamsson, Fredrik Andersson, Johan Herbert och Louise Lindström tog brons i stafetten på U23-VM i Vuokatti, Finland på lördagen.
Efter en rakt igenom bra svensk mixedstafett spurtade Louise Lindström förbi Frankrike på upploppet och grejade ett svenskt brons.

Slutsträckan på U23-VM:s mixedstafett blev en spännande kamp om silver och brons. Norge gick ut i ledningen på sista sträckan och Hedda Östberg Amundsen kunde hålla undan till guld men där bakom handlade det om fyra lag där Louise Lindström kämpade mot Ryssland, Frankrike och USA.

Louise tappade lite på Ryssland och Frankrike in mot avgörande på stadion men kom tillbaka med en stark finish och spurtade förbi Frankrike på upploppet och grejade bronset bakom Ryssland på silverplats.

Hanna Abrahamsson öppnade stabilt på första sträckan för Sverige och var dryga halvminuten efter Norge på sjätte plats. Fredrik Andersson gjorde sedan en stark andrasträcka och skickade ut Johan Herbert som femma tillsammans med Ryssland, Frankrike och Tyskland. De var då halvminuten bakom ledande Norge och med 25 sekunder upp till USA.

Herbert åkte fint på tredje och växlade ut Louise Lindström som femma tillsammans Tyskland och några sekunder bakom Frankrike på tredje plats. Upp till ledande Norge var det 20 sekunder och fram till andraplacerade Ryssland var det 13 sekunder. Lagen bakom Norge bildade sedan en kvartett där Lindström till slut spurtade in som trea.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Erik Blomgren spurtar mot silver för Sverige på sprintstafetten vid VM i skidorientering i Estland. Guldet gick till det ryska laget där IFK Moras Andrey Lamov avslutade.  FOTO: Donatas Lazauskas.

VM-silver till Larsen och Blomgren

Sverige avslutar skidorienterings-VM i Estland med flaggan i topp. Lisa Larsen och Erik Blomgren åkte hem silvret i söndagens sprintstafett efter en rafflande avslutning, bara en sekund från guldet. ...
Johannes Hösflot Kläbo var omutlig på sista sträckan vid sprintstafetten och förde Norge till guld Här möts han av lagkompisen Erik Valnes. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Resultat VM sprintstafett herrar Oberstdorf

Norge vann herrarnas sprintstafett vid VM i Oberstdorf. Silver till Finland före det ryska laget som tappade från första till tredje plats på sista varvet. Sverige slutade sexa.