Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anton Karlsson och Emelie Cedervärn fick kliva upp på pallen efter dagens mixedstafett vid Universiaden i Trentino. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.
Anton Karlsson och Emelie Cedervärn fick kliva upp på pallen efter dagens mixedstafett vid Universiaden i Trentino. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Svenskt silver i mixedsprintstafetten

Emilie Cedervärn och Anton Karlsson tog silver, Sveriges första medalj, i den mixade sprintstafetten i Vinteruniversiaden i italienska Trentino. – Jättekul att vara på pallen och särskilt när man vet att man gjort ett bra lopp, säger Cedervärn.

Det var hon som avslutade loppet och låg på tredje plats in på upploppet. Med 100 meter kvar vek hon ut och gick upp till andra plats.Cedervärn kommer från Ulricehamn och studerar vid Högskolan i Dalarna och Karlsson är hemmahörande i Östersund där han studerar vid Mittuniversitetet.

Det svenska laget sprängde sig in mellan Rysslands två lag och var 1.18 minuter från guldet.
Sveriges lag 2, Sofie Elebro och Gustav Nordström tog sig också till final och kom på nionde plats.

Resultat mixedstafett: http://www.fisu.net/en/Main-results-Tissot-3881.html

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen och hålls i italienska Trentino den 11-21 december.

Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. Sverige sänder en trupp med nära 60 studentidrottare. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...