Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det svenska bronslaget på JVM-stafetten: Fr.v. Louise Lindström,  Tove Ericsson, Märta Rosenberg och Tilde Bångman. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.
Det svenska bronslaget på JVM-stafetten: Fr.v. Louise Lindström, Tove Ericsson, Märta Rosenberg och Tilde Bångman. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Svenskt stafettbrons efter två diskningar

Sveriges tjejer tog brons på stafetten på JVM efter att både Polen och Tyskland blivit diskade. I bronslaget åkte i tur och ordning Tilde Bångman, Märta Rosenberg, Tove Ericsson och Louise Lindström. Schweiz vann stafetten före USA.

Tilde Bångman var tionde åkare 23,9 sekunder efter på första sträckan. Sedan klättrade Sverige i listan med Märta Rosenberg, Tove Ericsson och Louise Lindström. I mål var Sverige femma men både Polen och Tyskland blev diskade då de inte följt banmarkeringarna, så hastigt och lustigt hade de svenska tjejerna ett brons.

Schweiz tog guldet 4,9 sekunder före USA och Louise Lindström korsade mållinjen tio sekunder där bakom.

Intervju med de svenska tjejerna finns här.

För de svenska killarna blev det ingen match om medaljerna. Kvartetten Truls Gisselman, Johan Ekberg, William Poromaa och Edvin Anger fick nöja sig en en tolfteplats 3.38 bakom segrande USA.

Gus Schumacher förde USA till seger drygt halvminuten före Kanada och Italien blev trea ytterligare 20 sekunder där bakom. De norska killarna hängde inte heller med och blev tionde lag.

Resultat tjejer

Resultat killar

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.