Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jesper Nelin åkte tredje sträckan för Sverige vid mixedstafetten i Pokljuka, Slovenien. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Jesper Nelin åkte tredje sträckan för Sverige vid mixedstafetten i Pokljuka, Slovenien. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Sverige åtta i mixedstafetten

När världscupsäsongen i skidskytte drog igång slovenska Pokljuka fick Sverige nöja sig med åttonde plats i mixedstafetten.
Kvartetten Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson var 2 minuter och 15 sekunder efter segrande Frankrike.

Det var ingen bra dag på skjutvallen för svenskarna med en straffrunda och 11 extraskott. Starten på stafetten var också tung efter fall av Emma Nilsson då hon inte kunde göra mycket när USA:s starttjej ramlade precis framför henne.

– Dunklee börjarde sladda och ramlade. Det var det sämsta stället på hela banan att ramla. Jag var glad att geväret inte gick sönder, sa Emma till SVT Sport.

– Det blev lite skakigt efter det. Det var synd, jag hade velat göra det bättre i dag. Det var inte mitt fel, men jäkligt tråkigt, fortsatte Nilsson.

På andra behövde sen Hanna Öberg tre extraskott redan i liggande och dessutom två i stående.

– Jag hade det lite kämpigt i dag, både i spåren och på skjutvallen. Jag fick ju åka rätt mycket själv. Det var lite jobbigt, det kändes lite segt, berättade Öberg för SVT.

Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson höll sen rätt bra fart i spåret men Nelin fick ta en straffrunda. Samuelsson åkte näst snabbast och hade bara en bom och förde Sverige till åttonde plats.

På dagens inledande single mixed-stafetten blev Sverige femma med duon Linn Persson och Fredrik Lindström. I mål var Sverige drygt 35 sekunder efter segrande Norge efter bra skidåkning men många bommar. Laget använde hela tio extraskott.

Fredrik Lindström under mixed-stafetten. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Fredrik Lindström under mixed-stafetten. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...