Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jesper Nelin förde upp Sverige till ledning på andra sträckan. Sedan blev straffrundor för Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson Sveriges fall. FOTO: Bildbyrån/Johanna Lundberg.
Jesper Nelin förde upp Sverige till ledning på andra sträckan. Sedan blev straffrundor för Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson Sveriges fall. FOTO: Bildbyrån/Johanna Lundberg.

Sverige bommade bort chansen till pallen

Sverige hade ledningen efter två sträckor på världscupstafetten i Östersund efter starka insatser av Torstein Stenersen och Jesper Nelin. För både Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson blev det sedan straffrundor och Sverige fick nöja sig med femte plats.

Torstein Stenersen behövde ett extraskott i liggande men satte alla fem direkt i stående. Jesper Nelin använde två extraskott i sitt liggande skytte men även han satte alla skott direkt i stående och då var Sverige plötsligt i ledningen. Västgöten Nelin åkte också snabbast av alla på andrasträckan och växlade ut Martin Ponsiluoma i ledning.

Det såg med andra ord ut som ett toppenläge för en pallplats för Sverige.

Både Ponsiluoma och Samuelsson åkte dock på varsin straffrunda var efter att ha bommat sex respektive tre skott. Sebastaina hade fortfarande chansen på pallen inför sitt första liggande skytte men sköt där tre bom och fick göra sin straffrunda.

För Ponsiluoma så kom ett störningsmoment innan start.

– Min armrem gick av på inskjutningen. Tur att jag träffade något skott i alla fall men väldigt tråkigt att förstöra en stafett. Det var bara att gilla läget, kommenterade östersundaren för SVT Sport.

Norge vann stafetten före Frankrike Johannes Thingnes Bö jagades av Martin Fourcade men norrmannen höll nerverna i styr och klarade sig med ett extraskott i sista skyttet och kunde föra Norge till en klar seger.

Liveresultat finns här.

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.