Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Persson öppnade bra för Sverige på mixedstafetten vid VM i Östersund. Linn växlade som trea efter fullt skytte. Till slut fick dock Sverige nöja sig med femte plats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Linn Persson öppnade bra för Sverige på mixedstafetten vid VM i Östersund. Linn växlade som trea efter fullt skytte. Till slut fick dock Sverige nöja sig med femte plats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sverige femma i mixedstafetten - Norge vinnare

Sverige fick en bra start på mixedstafetten som inledde skidskytte-VM i Östersund på torsdagseftermiddagen. Linn Persson växlade som trea efter första sträckan.
Sen gick det lite upp och ner för Sverige som till slut blev femma. Norge vann före Tyskland och Italien.

Linn Persson öppnade bra och växlade som trea efter fullt skytte. Hanna Öberg åkte andra och bommade ett skott i första liggande men sköt fullt i stående. Hon tappade en del tid till växlingen där hon var fyra, 19 sekunder efter.

– Det var lite kämpigt i spåret men jag tyckte det funkade bra på skjutvallen. Jag är nöjd med framförallt det stående skyttet, kommenterade Öberg för SVT.

För Jesper Nelin blev det kärvt när han behövde använda alla tre extraskott i stående för att slippa åka straffrunda. Två extraskott använde han också i liggande. När han växlade ut Sebastian Samuelsson på sista så var det 1.41 bakom ledande Norge med Johannes Thingnes Bö.

En dryg halvminut var det då upp till Italien på tredje plats. Samuelsson åkte fort och det öppnade sig en chans på medalj men Sebastian gjorde tre bommar i stående och chansen försvann

– Jag var sugen på medalj och då måste chansa lite, men chansningen gick inte hem, sa Samuelsson till SVT.

Norge med Vetle Sjåstad Christiansen på slutsträckan vann till slut 13 sekunder före Tyskland. Italien på tredje plats var 1.09 efter. Ryssland blev fyra nio sekunder före Sverige på femteplatsen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...