www.langd.se

Sebastian Samuelsson förde Sverige till femte plats på världscupstafetten i Oberhof. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson förde Sverige till femte plats på världscupstafetten i Oberhof. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek.

Sverige femma på herrstafetten i Oberhof

Det mesta hände för Sveriges herrar i världscupstafetten i skidskytte i Oberhof.
Efter en stark slutsträcka av Sebastian Samuelsson slutade det med en femteplats för Sverige.
Tidigare på dagen blev damerna sjua efter en tung stafett med många bommar.

Peppe Femling hade fyra bom och en straffrunda på första sträckan. Jesper Nelin avancerade på andra med endast en bom. Torstein Stenersen missade också bara ett skott men hade det tungt i spåret på slutet då han mer eller mindre gick in i väggen. Han tappade då från fjärde till åttonde plats.

Sebastian Samuelsson avslutade sen med en stark sista sträcka och förde Sverige till femte plats precis för Italien och Norge. Ryssland vann klart före Frankrike.

I damstafetten öppnade Linn Persson bra på första där hon växlade som tvåa, men sen gick det betydligt tyngre. Mona Brorsson sköt sex bom och hade en straffrunda. Sedan fick också Anna Magnusson en straffrunda. Hanna Öberg förde sen Sverige i mål som sjua mer än tre minuter bakom Ryssland som vann nära minuten före Tyskland.

Totalt använde Sverige hela 14 extraskott under stafetten som genomfördes under svåra snöiga förhållanden.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...