Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En fjärdeplats på mixedstafetten vid U23-VM blev det för kvartetten Johanna Hagström, Leo Johansson, Fredrik Andersson och Moa Olsson. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.
En fjärdeplats på mixedstafetten vid U23-VM blev det för kvartetten Johanna Hagström, Leo Johansson, Fredrik Andersson och Moa Olsson. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Sverige fyra på mixedstafetten vid U23-VM

Norge vann mixedstafetten som avslutade U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. Det norska laget vann stafetten 26 sekunder före Ryssland. Bronset gick till Italien 40 sekunder bakom Norge och drygt tolv före Sverige på fjärde plats.

Johanna Hagström öppnade för Sverige och växlade som tvåa precis bakom USA. Leo Johansson åkte andra växlade ut Fredrik Andersson som trea med drygt 13 sekunder upp till ledande Norge men var bara två sekunder bakom Tyskland.

Fredrik tappade en hel del på tredje sträckan och när Moa Olsson gick ut på sista var man över minuten efter Norge och upp till pallen var det 20 sekunder. Moa passerade Tyskland och var 12,5 sekunder efter bronslaget från Italien i mål.

Intervju med det svenska laget finns här.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.