Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Carl Quicklund avslutade bra för Sverige men laget blev tolva. Sämsta placeringen på tio år. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Carl Quicklund avslutade bra för Sverige men laget blev tolva. Sämsta placeringen på tio år. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Sverige långt efter som tolva i Nove Mesto

Sverige blev tolva i världscupstafetten i Nove Mesto, 2.18 efter segrande Norge.
Det sämsta resultatet för ett svenskt stafettlag på tio år.
Positivt dock att Carl Quicklund avslutade med en bra sträcka efter att ha fått hoppa in som reserv för Calle Halfvarsson som insjuknat.

Jens Burman var bra med till en början på första sträckan men höll inte hela vägen till växling och växlade som tionde lag 24 sekunder efter ledande Ryssland 1.

När sedan Simon Andersson inte hade sin bästa dag och tappade till 13:e plats två minuter bakom täten så var det ”kört” för Sverige. Martin Johansson gjorde sen ett hyfsat lopp och växlade över till reserven Carl Quicklund som tolva.

Carl som fick beskedet på morgonen att han skulle åka slutsträckan efter att Calle Halfvarsson vaknat med halsont.

– Vi hade en tråkigt utgångsläge, så det var ju bara att köra, sa Carl till SVT efter loppet.
Och Carl gjorde det bra och hade en spurtfight mot Ryssland 2 där han precis klarade den fighten mot Gleb Retivykh.

Resultat, herrar världscupstafett 4x7,5 km, Nove Mesto

1. Norge 1 1:08.29.0
2. Ryssland 1 + 6.0
3. Italien + 54.3
4. Tyskland + 54.6
5. Norge 2 + 54.6
6. Schweiz + 58.5

12. Sverige + 2:18.3

Komplett resultat

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...