Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg förde Sverige till fjärde plats på stafetten i tyska Ruhpolding inför en jättepublik. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.
Hanna Öberg förde Sverige till fjärde plats på stafetten i tyska Ruhpolding inför en jättepublik. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Sverige stafettfyra i Ruhpolding

De svenska damerna åkte in på fjärde plats vid skidskyttestafetten i Ruhpolding på lördagseftermiddagen.
– Det är klart godkänt på skjutvallen och jag är ändå nöjd med min sträcka i dag, sa slutsträckans Hanna Öberg till SVT.

Anna Magnusson hade tre bom på första sträckan.

– Det känns som jag åkte bra, men det är lite synd att de smiter ut i skyttet. Men i det hela är jag nöjd, kommenterade Anna för SVT.

Mona Brorsson åkte andra och växlade över till Linn Persson som sexa, med drygt 40 sekunder fram till en pallplats. Linn tappade lite mer och efter totalt tre bom och lämnade över till Hanna Öberg med minuten upp till tredjeplatsen.

– Jag var väldigt kall om händerna så jag kände inte jättemycket när jag sköt, konstaterade Linn.

Hanna Öberg avslutade starkt nio endast en bom och det räckte till en fjärdeplats bakom Frankrike, Norge och Tyskland.

Att Sverige behövde totakt nio extraskott kommenterade Hanna så här för SVT:

– Det är väl där någonstans man brukar ligga på en stafett. Men vi skulle behövt någon mindre för att vara med i täten i dag. Jag tycker ändå vi gör det bra. Det är tre riktigt starka lag som är före oss.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...