Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Peppe Femling på skjutvallen under slutsträckan tillsammans med trean Frankrike, fyran Österrike och femma Ryssland. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.
Peppe Femling på skjutvallen under slutsträckan tillsammans med trean Frankrike, fyran Österrike och femma Ryssland. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Sverige stafettsexa utan Samuelsson

Sverige blev sexa på skidskyttestafetten i Ruhpolding med kvartetten Torstein Stenersen, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Peppe Femling. Sebastian Samuelsson fick stå över på grund av förkylning.
Norge vann före Tyskland efter att Johannes Thingnes Bö åkt ifrån Benedikt Doll på slutvarvet.

Med Sebastian Samuelsson borta, och sedan tidigare Fredrik Lindström som fick körtelfeber i mitten av december, var sjätteplatsen en bra prestation.

– Topp sex är bra. Det visar att vi är på en bra nivå inför VM i Östersund (VM), kommenterade Wolfgang Pichler för SVT.

De svenska killarna hade en bra eftermiddag, inte minst på skjutvallen

Totalt sett blev det endast sju bom, varav fem i liggande.

Torstein Stenersen öppnade starkt och växlade i täten. Jesper Nelin tappade lite när han fick använda tre extraskott men jobbade sig tillbaka efter fullt skytte i stående. Sedan sköt Martin Ponsiluoma fullt och när han växlade över till Peppe Femlin var det bara knappt 20 sekunder fram till ledande Norge.

Peppe tappade sin fjärdeplats till en sjätte och använde totalt tre extraskott.

– Jag fick hoppa in i stället för Sebbe, jäkligt kul att köra även om det var i ingenmansland. Det gick ändå bra. Vi höll ihop det och topp sex är bra ändå. En solid insats, kommenterade Femling för SVT.

– Man vill alltid att det ska vara bättre, men det är klart godkänt. Med det här laget hade vi behövt ännu färre bom för att nå pallen men detta ska vi vara nöjda med, menade skyttetränaren Johan Hagström.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...