Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna Magnusson gjorde en stark andra sträcka som bäddade för att Sverige tog sig upp på pallen på mixstafetten i Nove Mesto. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Anna Magnusson gjorde en stark andra sträcka som bäddade för att Sverige tog sig upp på pallen på mixstafetten i Nove Mesto. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige trea på mixstafetten i Nove Mesto

Kvartetten Elvira Öberg, Anna Magnusson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma gjorde en stark stafett i Nove Mesto och knep tredjeplatsen. Norge vann överlägset före Italien.
Den fanns en god chans på en andraplats när Ponsiluoma och Italiens Lukas Hofer sköt samtidigt på sista skyttet men svensken tvingades då använda alla tre extraskott.

Elvira Öberg hade det lite kämpigt i inledningen med tre bommar i första skyttet och även en på andra. Reserven Anna Magnusson gjorde en stark andra sträcka och med endast en bom plockade hon fyra positioner och förde Sverige till fjärde plats när hon skickade ut Jesper Nelin.

Nelin både åkte fort och sköt bra och när Frankrike åkte på en straffrunda samtidigt som Nelin sköt fullt så var Sverige plötsligt på pallplats.Nelin skickade ut Martin Ponsiluoma precis i rygg på Italien.

Ponsiluoma bommade ett skott i liggande och tappade mark mot Hofer men åkte ikapp honom till stående. Där blev det dock tre bom och svensken fick fokusera på tredjeplatsen på spurtvarvet.

Norge var helt överlägset med kvartetten Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Röiseland, Tarjei Bö och Johannes Tingnes Bö. Med total endast fyra bom vann de 1.08 före Italien.

Liveresultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...