Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sverige tog en andraplats bakom Norge på stafetten i Lahtis. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige tog en andraplats bakom Norge på stafetten i Lahtis. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige tvåa bakom Norge i Lahtis

Norge vann damstafetten i Lahtis 42,9 sekunder före Sverige. Ebba Andersson avslutade starkt och passerade Krista Pärmäkoski på slutsträckan.
– Jag kunde bara jaga ikapp Krista och efter det bestämde jag mig bara för att jag skulle försöka gå ifrån och jag lyckades, sa Ebba i SVT:s sändning.

– Det var en bra sträcka för min del. Det var ett tacksamt läge när Lovisa skickade ut mig med Krista (Pärmäkoski) inom räckhåll. Jag är nöjd med dagens insats, fortsatte Andersson.

Charlotte Kalla åkte första sträckan och växlade precis bakom Finland. Kalla lämnade över som till Emma Ribom. Therese Johaug gick ut som trea strax bakom och tog som väntat över kommandot. Ribom växlade som fyra 26 sekunder efter Norge. Efter Lovisa Modigs tredje sträcka var Sverige trea, en minut efter Norge.

Ebba Andersson avslutade starkt och nådde ikapp Pärmäkosklit. Med drygt en kilometer kvar var Ebba tio sekunder före Finland och 40 sekunder före Ryssland.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...