Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson, tillsammans med Hanna Öberg, slutade tvåa på singelmixstafetten i Oberhof. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Sebastian Samuelsson, tillsammans med Hanna Öberg, slutade tvåa på singelmixstafetten i Oberhof. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Sverige tvåa på singelmixstafetten Oberhof

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson fixade en fin andraplats på singelmixstafetten i Oberhof på söndagen. Frankrike vann 38,7 sekunder före Sverige. Norge sköt bort sig och slutade trea, fem sekunder efter Sverige.
– Det kändes bra idag och det var kul att köra. Både jag och Sebbe gjorde bra sträckor. Frankrike var starka och förtjänade att vinna, sa Hanna Öberg i intervju med NRK.

Frankrike och Norge såg ut att göra upp om segern men när Tiril Eckhoff sköt bort sig och fick köra tre straffrundor så öppnade det för Sverige. När även Johannes Thingnes Bö bommade på slutsträckan så kunde Sebastian Samuelsson hålla honom bakom sig även om norrmannen närmade sig på slutet.

På förmiddagens mixedstafett gick det inte lika på för Sverige. Där fick kvartetten Linn Persson, Elvira Öberg, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma nöja sig med 13:e plats.

Liveresultat finns här

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...