Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Maja Dahlqvist. På onsdagens 15 kilometer startar: William Poromaa, Jens Burman, Björn Sandström och Karl-Johan Westberg.

Här är några av kommentarerna de svenska åkarna lämnade i samband måndagens presskonferens:

En norsk journalist fråga Frida Karlsson hur hon ska försöka slå Therese Johaug den här gången, efter att hon fällde henne i senaste loppet.

– Jag har inte funderat så långt än… vi kan ju bara göra våra egna lopp. Så får vi hoppas att det räcker, svarade Karlsson.

– Tar jag bort allt strul så åkte jag ju fortare (än Therese). Silverloppet gav ju mersmak, det tycker jag verkligen, fortsatte Karlsson.

Ebba Andersson:
– Tjusningen med individuell start är att man ska klara av att hålla hög fart egen hand.

Ebba fick frågan om vad det gav henne att hon hängde med Therese så bra på första delen av skiathlonloppet.

– Det gav mig åtminstone besked att hennes tempo då inte var för mycket för mig att mäkta med. Men det var då och det är en ny tävling i morgon med nya förutsättningar.

Charlotte Kalla:
– Jag har höga förväntningar att jag ska göra en bra prestation i morgon. Det blir en utmaning att behöva hålla farten själv men det ska bli riktigt skoj att försöka göra något riktigt bra i morgon också,

– Det är något alldeles speciellt när det står 10 skejt på programmet. Jag trivs jättebra när jag får kämpa mot klockan.

Maja Dahlqvist:
– Jag fick beskedet i går att jag skulle få åka. Vi vann i går så då känns det som jag är i ganska bra slag och jag har gjort bra distanslopp i år. Jag blev glad att jag fick chansen.

William Poromaa:
– Jag var rätt nervös och spänd på start vid skiathlonloppet. Det kändes bra att jag kunde göra bra ifrån sig även fast jag tappade skidan.

Jens Burman:
– Jag hade velat hänga med där framme på skiathlonloppet men Bolshunov körde ju som ett monster och jag orkade inte. Har man dagsformen kanske det går nästa gång.

Björn Sandström:
– Skitathlonen var jag sjukt missnöjd med. Vi hade träffat väldigt bra med vallningen i Sverige men jag tog alldeles för hårda skidor, fick inte ner dem alls. Första 15 var stakning och kubbning utanför spåret. Det var till stor del mitt fel, i kombination med väldigt tight med tid att testa skidor. På 15 skejt slipper jag fäste, det ska bli skitkul. Jag är astaggad och enormt revanschsugen.

Karl-Johan Westberg:
– Det var en besvikelse i går på sprintstafetten. Både jag och Oskar hade hoppats på att vi skulle kunna kämpa om en medalj men vi räckte inte till. På 15 skejt hoppas jag kunna göra ett bra lopp, så får man se hur långt det räcker. Jag hoppas kunna prestera på toppen av min förmåga.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...