Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lördag 17 oktober invigs Sveriges modernaste rullskidbana vid Borås GIF:s stuga. FOTO: Borås GIF.

Lördag 17 oktober invigs Sveriges modernaste rullskidbana vid Borås GIF:s stuga. FOTO: Borås GIF.

Sveriges modernaste rullskidbana invigs i Borås

Borås GIF fortsätter sin utveckling och tar nu ytterligare ett steg mot att bli Borås mest uppskattade idrottsförening. Genom allmänna arvsfonden och Borås Stads stöttning har Borås GIF:s medlemmar, sponsorer och samarbetspartners arbetat hela sommaren med att färdigställa en ny rullskidbana, multisportyta och två padeltennisbanor vid GIF-stugan på Knektås.
Lördagen den 17 oktober är det stor invigningsfest.

Jonas Peterson, ordförande i Borås GIF skidor säger:
– Det känns helt fantastiskt att vi nu är klara med detta projekt, som är det i särklass största i föreningens historia. Vi strävar efter att vår anläggning på Knektås ska vara mer än en arena - det ska vara en mötesplats för barn och ungdomar i alla åldrar.

– Borås GIF:s målsättning är att kunna erbjuda ett brett utbud av idrotter, i allt vi gör strävar vi efter att skapa ett livslångt intresse för rörelse och träning utomhus. Genom den nya satsningen utökas utbudet av sporter man kan utöva vid arenan och därmed kan vi attrahera ännu fler personer att besöka anläggningen på Knektås, fortsätter Jonas.

Jonas Peterson berättar vidare:
– Vi är otroligt glada och stolta över att Allmänna arvsfonden, Borås Stad och Sparbanksstiftelsen samt våra sponsorer stöttar det lokala engagemang som finns i vår förening och hjäper oss förverkliga vår dröm om att utveckla vår anläggning på Knektås till absolut toppklass.

Genom stödet på totalt 3,5 miljoner kronor har Borås GIF anlagt en 1,1 km lång rullskidbana och asfalterad aktivitetsyta där barn och ungdomar kan spela basket, tennis, padel, king, fotboll, cykla, köra skidskytte och åka rullskidor.

Tillsammans med XL-Hjälpen och XL Bygg/Norrby Trä i Borås byggs det också en läktare i bästa läge för besökare till föreningens aktiviteter.

För besökare till invigning hänvisar vi Borås GIF till de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har kring Convid-19. Som förening kommer man att vidta försiktighetsåtgärder och anpassa antalet personer som samlas på ett och samma ställe för att minimera risken för smittspridning.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...