Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Med två världscupsegrar i bagaget blir förstås Linn Svahn storfavorit vid sprinten på Skandinaviska cupen i Norge efter nyår. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.
Med två världscupsegrar i bagaget blir förstås Linn Svahn storfavorit vid sprinten på Skandinaviska cupen i Norge efter nyår. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.

Sveriges trupp till Skandinaviska cupen i Nes

Svenska Skidförbundet har tagit ut åtta damer och sju herrar som ska representera det svenska landslaget på Skandinaviska cupen i Nes, Norge, den 3–5 januari.

Redan under nyårshelgen drar den andra deltävlingen i Skandinaviska cupen igång. Den här gången i norska Nes, 30–40 minuter norr om Gardemoen.

– Vi skickar ett spännande lag med både sprint- och distanskvalitéer. I tillägg till landslaget kommer Sverige med en stor nationell trupp, säger Johan Granath landslagstränare för utvecklingslaget Team Svenska Spel.

Det är flera meriterade åkare i den uttagna landslagstruppen. Linn Svahn har två världscupsegrar i vinter och även Johanna Hagström och landslagsåkaren Evelina Settlin kommer till start i Nes. Bland herrarna finns Olof Jonsson, som vann sprinten i den nationella premiären i Gällivare och som sedan åkt flera världscuptävlingar i vinter.

– Vi ser fram emot spännande tävlingar i Norge. Det kommer säkert vara rejält med startande och riktigt bra kvalité på åkarna på plats, så det blir en bra värdemätare för oss framöver, säger Johan Granath.

Med i truppen finns även med två herr- och två damjuniorer efter bra resultat tidigt på säsongen.

– Vi ser Skandinaviska cupen som ett bra utbildnings- och utvecklingstillfälle för steget mellan junior och senior, berättar Johan Granath.

Tävlingsprogram Nes
3 jan, fredag: sprint (F)
4 jan, lördag: 20/30 km (F) individuell start
5 jan, söndag: 10/15 km (K) individuell start

Svenska placeringar i totalställning i Skandinaviska cupen
3:a Linn Sömskar
5:a Maria Nordström
6:a Johanna Hagström
20:e Daniel Richardson
30:e Fredrik Andersson
30:e Simon Andersson
35:a Jonas Eriksson

Längdlandslaget till Skandinaviska cupen i Nes, Norge, 3–5 januari

Damer
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Maria Nordström, Borås SK
Moa Olsson, Falun-Borlänge SK
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Linn Svahn, Östersund SK
Linn Sömskar, IFK Umeå

Juniorer
Tilde Bångman, Offerdals SK
Moa Hansson, Landsbro IF

Herrar
Fredrik Andersson, Sollefteå Skidor
Simon Andersson, Falun-Borlänge SK
Gustaf Berglund, IFK Moras SK
Jonas Eriksson, IFK Moras SK
Olof Jonsson, Trillevallens SK

Juniorer
Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK
William Poromaa, Åsarna IK

 

Siste nyheter

Andreas Forneman och Thobias Berggren presenterade Vauhtis fluorfria vallor i Torsby häromveckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Fluorfria vallor – Vauhti

Häromveckan var Längd.se på plats vid Torsby skidtunnel när några vallamärken presenterade sina fluorfria produkter för säsongen 2020-2021. Vi presenterar här kort vad respektive vallamärke har för s...