Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

SVT-profilen Johanna Ojala kommer till start i Åre Swix Open 26 december. FOTO: areswixopen.com.
SVT-profilen Johanna Ojala kommer till start i Åre Swix Open 26 december. FOTO: areswixopen.com.

SVT-profilen åker Åre Swix Open

Johanna Ojala är hela svenska folkets längdexpert i SVTs populära helgprogram Vinterstudion.
På annandag jul tävlar hon i längdspåren i Åre. Längdskidtävlingen Åre Swix Open lockar kända ansikten till startlinjen. 
Sedan tidigare är långloppsproffset Lina Korsgren klar för start - och nu meddelar SVT-profilen Johanna Ojala att hon också ställer upp.

– Min målsättning är att hålla tävlingsdjävulen i mig i schack så jag inte stressar och tappar tekniken, för jag vill åka så snabbt jag kan men på ett effektivt sätt för att få en fin tur helt enkelt! Så mina mål handlar mycket om mig själv och mitt eget genomförande. Sedan skall det bli kul att se storfräsarna från både den svenska och norska långloppseliten swischa förbi i spåret, säger Johanna om loppet som går den 26 december.

Åre Swix Open, som är en tävling för både amatör och elit, startar i Åre Björnen. Det finns både motionsklass och tävlingsklass; 10 eller 42 kilometer.

Johanna Ojala som bor i Undersåker strax utanför Åre by har nära till flera olika längdspår. Hon beskriver spåren i Björnen som "träningsvänliga" men varierar sig också med längdskidåkning i Vålådalen eller vårskidåkning på skaren i Ullådalen.

– Vårskidåkning är självaste behållningen med vintern, menar Johanna.

 Under 2015 fick Johanna barn och har varit mammaledig.

– Jag tränar det jag hinner just nu. Yoga, barnvagnspromenader och hittills två skidturer. Men nu under jul hoppas jag på fler då det blir lite enklare med barnvakt. Det är lite svårare att få ihop träning och småbarnsliv, därför ser jag Åre Swix Open som en perfekt anledning till att få åka lite skidor.

Fakta
Åre Swix Open är en längdskidtävling i klassisk stil.
Välj mellan distanserna 10 och 42 km.
Första start är klockan 10.00 den 26 december.

Mer info och anmälan till Åre Swix Open här.

 

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...