Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
André Pops kommer inte hålla i vinterns Vasaloppssändning. Det gör istället Yvette Hermundstad. Pops håller då till i Kanada där världscupsäsongen ska avgöras. FOTO: Jan Danielsson/SVT.
André Pops kommer inte hålla i vinterns Vasaloppssändning. Det gör istället Yvette Hermundstad. Pops håller då till i Kanada där världscupsäsongen ska avgöras. FOTO: Jan Danielsson/SVT.

SVT-profilerna i nya roller i Vinterstudion

En lång händelserik vinter med bland annat längdvärldscupen och Vasaloppet står för dörren för SVT:s Vinterstudion.
Vinterstudion som startar upp med Bruksvallsloppet på lördag och söndag.
I vinter kommer vi för övrigt att få se några av SVT:s profiler i nya roller. Yvette Hermundstad kommer att leda Vasaloppet med Jonas Karlsson och Mathias Fredriksson vid sin sida.

– Vasaloppet är en unik upplevelse, i topp av alla sportevenemang jag har haft förmånen att jobba med. Elitåkare, motionärer, historik och stämning. Att få hälsa tittarna "Gomorron ifrån Berga By" tidig morgon när SVT inleder sin 50:e Vasaloppssändning är väldigt speciellt. En av vinterns absoluta höjdare, säger Yvette Hermundstad på SVT Sports hemsida.

Samtidigt med Vasaloppet går Kanada-touren som avslutar årets världscupsäsong. Där mönstrar SVT André Pops Jacob Hård och expert Anders Blomquist. Trion som normalt håller i Vasaloppssändningen.

– Jag ser framför mig hur Charlotte Kalla och Stina Nilsson, på bästa sändningstid i Sverige, kämpar om segern i totalcupen och sprintcupen, säger André Pops.

Det blir flera olika tourer som ingår i vinterns världscup och därmed blir mycket avgörande för slutställningen. Det börjar med minitouren i finska Ruka 27-29 november. Sedan Tour de Ski 1-10 januari och så den nya Kanada-touren 1-12 mars.

– Då det är en säsong utan mästerskap så fokuserar vi den här vintern extra mycket på längdåkarna i Tour de Ski, den avslutande två veckor långa världscupturnén i Kanada liksom Vasaloppet, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson till svt.se.

Här finns Vinterstudions planerade sändningar för vinterns längdåkningstävlingar.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...