Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix återkallar Triac Carbon Classic – efter personskada

Brav, som äger Swix, meddelar att man återkallar toppmodellen Swix Triac Carbon Classic rullskidor på grund av risk för brott i hjulfästet.
– En skada på en person har rapporterats på grund av ett brott i hjulfästet på dessa rullskidor. Brav stoppade all försäljning av Swix Triac Carbon Classic rullskidor när företaget fick kännedom om händelsen som orsakade personskada, skriver Brav i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Brav återkallar därmed rullskidor av typen Swix Triac Carbon Classic som såldes 2019, 2020 och 2021 efter att åtta fall av trasigt hjulfäste har upptäckts som kan orsaka en olycksrisk.

– Vi uppmuntrar alla som har köpt Swix Triac Carbon Classic rullskidor att sluta använda dem och lämna tillbaka dem till oss. Kunder som har köpt dessa rullskidor kan kontakta vår kundservice direkt på support@swix.no. Hela beloppet krediteras när vi tar emot rullskidorna från kunden, meddelar Brav i sitt pressmeddelande.

– Vi har tyvärr upplevt åtta fall av hjulbrott på dessa rullskidor. Vi kan inte längre vara helt säkra på säkerheten för dessa rullskidor och därför återkalla dem från marknaden. Brav beklagar de besvär detta medför för kunder och återförsäljare, säger Christian Gløgård, Product Development Director hos Brav.

Totalt har cirka 2 000 par rullskidor av denna typ sålts i elva länder, varav en tredjedel av dessa har sålts på den norska marknaden.

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...