Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix återkallar Triac Carbon Classic – efter personskada

Brav, som äger Swix, meddelar att man återkallar toppmodellen Swix Triac Carbon Classic rullskidor på grund av risk för brott i hjulfästet.
– En skada på en person har rapporterats på grund av ett brott i hjulfästet på dessa rullskidor. Brav stoppade all försäljning av Swix Triac Carbon Classic rullskidor när företaget fick kännedom om händelsen som orsakade personskada, skriver Brav i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Brav återkallar därmed rullskidor av typen Swix Triac Carbon Classic som såldes 2019, 2020 och 2021 efter att åtta fall av trasigt hjulfäste har upptäckts som kan orsaka en olycksrisk.

– Vi uppmuntrar alla som har köpt Swix Triac Carbon Classic rullskidor att sluta använda dem och lämna tillbaka dem till oss. Kunder som har köpt dessa rullskidor kan kontakta vår kundservice direkt på support@swix.no. Hela beloppet krediteras när vi tar emot rullskidorna från kunden, meddelar Brav i sitt pressmeddelande.

– Vi har tyvärr upplevt åtta fall av hjulbrott på dessa rullskidor. Vi kan inte längre vara helt säkra på säkerheten för dessa rullskidor och därför återkalla dem från marknaden. Brav beklagar de besvär detta medför för kunder och återförsäljare, säger Christian Gløgård, Product Development Director hos Brav.

Totalt har cirka 2 000 par rullskidor av denna typ sålts i elva länder, varav en tredjedel av dessa har sålts på den norska marknaden.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...