Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix Triac Carbon Classic såld 2019, 2020 och 2021 tillbakakallas nu. FOTO: Swix/Brav.

Swix återkallar Triac Carbon Classic – efter personskada

Brav, som äger Swix, meddelar att man återkallar toppmodellen Swix Triac Carbon Classic rullskidor på grund av risk för brott i hjulfästet.
– En skada på en person har rapporterats på grund av ett brott i hjulfästet på dessa rullskidor. Brav stoppade all försäljning av Swix Triac Carbon Classic rullskidor när företaget fick kännedom om händelsen som orsakade personskada, skriver Brav i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Brav återkallar därmed rullskidor av typen Swix Triac Carbon Classic som såldes 2019, 2020 och 2021 efter att åtta fall av trasigt hjulfäste har upptäckts som kan orsaka en olycksrisk.

– Vi uppmuntrar alla som har köpt Swix Triac Carbon Classic rullskidor att sluta använda dem och lämna tillbaka dem till oss. Kunder som har köpt dessa rullskidor kan kontakta vår kundservice direkt på support@swix.no. Hela beloppet krediteras när vi tar emot rullskidorna från kunden, meddelar Brav i sitt pressmeddelande.

– Vi har tyvärr upplevt åtta fall av hjulbrott på dessa rullskidor. Vi kan inte längre vara helt säkra på säkerheten för dessa rullskidor och därför återkalla dem från marknaden. Brav beklagar de besvär detta medför för kunder och återförsäljare, säger Christian Gløgård, Product Development Director hos Brav.

Totalt har cirka 2 000 par rullskidor av denna typ sålts i elva länder, varav en tredjedel av dessa har sålts på den norska marknaden.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.