Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kommer formstarka Max Novak ta ytterligare en seger med rullskidor under fötterna när OnePartnerGroup-loppet i Östersund avgörs på söndag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Kommer formstarka Max Novak ta ytterligare en seger med rullskidor under fötterna när OnePartnerGroup-loppet i Östersund avgörs på söndag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tar Novak ytterligare en seger?

På söndag avgörs den nya rullskidtävlingen OnePartnerGroup-loppet i Östersund. I herrklassen kan vi se fram emot en kamp mellan Max Novak, Team Ramudden och Oskar Kardin, Team Ragde Charge. På damsidan utmanas Lina Korsgren, Team Ramudden av Sofie Elebro, Team Næringsbanken.

Östersunds SK arrangerar loppet som är 42 kilometer med start vid Frösö Park Hotel och mål på Östersunds skidstadion. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och är också en Visma Ski Classics Challengers.

I herrklassen får vi se om formstarka Max Novak, Team Ramudden/Offerdals SK tar ytterligare en seger. Han utmanas av Oskar Kardin, Team Ragde Charge/Östersunds SK som är tillbaka i leken efter att ha ramlat på rullskidor och skadat sig. Med och utmanar är säkert också Axel Jutterström, Team Eksjöhus/IFK Mora SK och Piteå elits Viktor Brännmark.

I damklassen lär segern stå mellan Lina Korsgren, Team Ramudden/Åre längdskidklubb och Sofie Elebro, Team Næringsbanken/Östersunds SK.

Lista över anmälda finns här.

Bansträckning OnePartnerGroup-loppet.
Bansträckning OnePartnerGroup-loppet.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...