Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I vinter är klassiska Tartu Marathon tillbaka i Visma Ski Classics Pro Tour. FOTO: Adam Illingworth.

I vinter är klassiska Tartu Marathon tillbaka i Visma Ski Classics Pro Tour. FOTO: Adam Illingworth.

Tartu Marathon tillbaka i Visma Ski Classics Pro Tour - efter 11 år

Idag och imorgon besöker Visma Ski Classics organisation södra Estland för att se på Tartu Marathon-banan och träffa arrangörsteamet. Anledningen är att Tartu Marathon återigen är en del av Visma Ski Classics Pro Tour - efter 11 år.

Tartu Marathon arrangeras i vinter den 20 februari och är Pro Tourens nionde event. Pro Team-åkarna åker 63 kilometer på den traditionella banan mellan Elva och Otepää.

Enligt Visma Ski Classics VD David Nilsson bjuder eventen för säsong XII på de största variationen på banorna hittills i Pro Tourens histora.

– Vi har 14 lopp, alla med olika profil. Vi är glada över att Tartu Marathon är tillbaka och jag menar att Tartu Marathon har en av de bästa och mest varierande banorna i långloppsvärlden, säger Nilsson.

Indrek Kelk, tävlingsledare för Tartu Marathon, är glad att de trots de senaste åren, som har varit väldigt svåra för arrangörsmässigt har man kunnat fortsätta organisera evenemanget så att det har uppmärksammats internationellt.

– Under dessa svåra tider har vi bevisat att vi kan organisera Tartu Marathon på ett professionellt sätt oavsett hur situationen sett ut. Vi gör naturligtvis vårt bästa för att forstsätta hålla den höga nivån, säger Kelk.

Programmet för Visma Ski Classics säsong XII finns här.

Senaste nyheterna

Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...