Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Coops Jimmie Johnsson kämpar på med rullskidorna på bandet. Teamet har utvecklat ett nytt test för långloppsskidåkning. FOTO: Team Coop.
Team Coops Jimmie Johnsson kämpar på med rullskidorna på bandet. Teamet har utvecklat ett nytt test för långloppsskidåkning. FOTO: Team Coop.

Team Coop har utvecklat nytt långloppstest

Team Coop förbereder sig inför den kommande säsongen av Swix Ski Classics med en träningscamp i norska Hafjell.
På genomför man för första gången ett nyutvecklat test med fokus på långloppsskidåkning.

Teamet startade med ett träningsläger i Italien i maj och efter en sommar där de flesta tränat på egen hand är laget nu tillsammans på ett nytt läger
Den här gången håller man till i Hafjell och tar mesta möjliga nytta av terrängen i området.

– Det är väldigt bra att vara samlade allihop igen för ett nytt träningsläger och motivationen är stor. Terrängen om området i Hafjell och Lillehammer ser mycket lovande ut för ett bra läger. Det kommer att bli mycket hårdkörning, vilket vi ser fram emot, säger Seraina Boner och Oskar Svärd.

– Vi är glada att vara samlade för ett nytt läger och teamet verkar mer hungrigt än någonsin. Under det här lägret kommer de aktiva för första gången göra vårt nyutvecklade test med fokus på långloppsskidåkning. Testprogrammet mäter syreupptag, laktat och uthållighet och är ett steg i vår ambition om att vara det ledande teamet i långloppsskidåkning. Kommande säsong av Swix Ski Classics 2014 är snart här…, säger teamchefen David Nilsson.

Det går att följa Team Coop via deras hemsida www.teamcoop.no

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...