Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nya långloppslaget Team Engcon: Laila Kveli, Jerry Ahrlin och Sebastian Modin. Även Magnus Näslund infår i eget men saknas på bilden. FOTO: Engcon.
Nya långloppslaget Team Engcon: Laila Kveli, Jerry Ahrlin och Sebastian Modin. Även Magnus Näslund infår i eget men saknas på bilden. FOTO: Engcon.

Team Engcon - nytt långloppsteam med Laila Kveli och Zebastian Modin

För några veckor sedan meddelades att Team Tynell la ner sin långloppssatsning och Laila Kveli stod utan lag.
Idag presenteras ett nytt svenskt långloppsteam - Team Engcon med Laila Kveli, paraskidåkaren Zebastian Modin med ledsagaren Jerry Ahrlin samt Magnus Näslund.
– Eventuellt kommer jag åka Vasaloppet eller något annat långlopp med Zebastian, berättar Jerry.

Team Engcon blir alltså Laila Kvelis nya lag i den fortsatta satsningen och med på laget kommer också Magnus Näslund från IFK Strömsund som gjort många bra insatser på långlopp i Sverige.

Med i satsningen är också paraskidåkaren Zebastian Modin med sin ledsagare Jerry Ahrlin, det förre långloppsstjärnan. Zebastian satsar på paravärldscupen men planer finns också att åka något långlopp tillsammans med Jerry, kanske Vasaloppet.

Satsningen tillsammans med sponsorn Engcon är friskvårdssatsning inom företaget samtidigt som man satsar med det nya långloppslaget.

Inom Engcon Group är friskvård därför en viktig del i personalvården sedan en lång tid tillbaka. Nu testar företaget ett nytt grepp med ett motiverande representationslag i skidåkning för att krydda breddsatsning på företagets personal ytterligare.

Att regelbunden motion är det oslagbart bästa verktyget för en bra hälsa bevisas gång på gång. Det här tar Engcon fasta på i satsningen på Team Engcon. Satsningen startar med en inspirationsföreläsning av Kjell Enhager, erkänd coach, föreläsare och sommarpratare, som syftar till att lyfta Engcon-medarbetarnas inspiration och vilja att röra på sig.

Föreläsningen följs upp med långloppsspecialisterna Jerry Ahrlin och Laila Kveli som ska sporra personalen med information, utmaningar och övningar löpande.

– Engcon visar att man kan bygga ett framgångsrikt miljardbolag med utgångspunkt i Sverige och rent av Strömsund. Vi visar också att våra medarbetare är avgörande och delaktiga i framgången. Som företag måste man ha den här insikten och jobba med satsningar som stärker personalens välmående, förklarar Stig Engström, grundare av Engcon.

– Det här är ett väldigt roligt och stimulerande uppdrag! Engcon har ett tydligt syfte som handlar om att motivera personalen till en sundare livsstil. Vårt upplägg kommer att ske på olika nivåer, så att varje anställd ska kunna hitta sin nivå på träning, berättar Jerry Ahrlin.

– Vi vill sponsra ett team för att motivera våra anställda att intressera sig för motion och börja röra på sig. Mixen i teamet visar Engcons inställning: att allt är möjligt. Målet är att skapa ett starkare Engcon. Alla våra anställda har möjlighet att bli sponsrade och åka Vasaloppet med teamet, i samma färger, som en del av Team Engcon, säger personalchefen Mikael Persson.

Upplägget är livsstilsbetonat. Personalen får ta del av tränings- och stretchningsfilmer, kostråd och övningar. Det kommer att finnas träningsprogram i flera olika nivåer, allt från nybörjaren till den som vill ta sin träning till en mer avancerad nivå.

– Om Engcon ska fortsätta ligga steget före våra konkurrenter och behålla vår världsledande position måste vi få alla att röra sig, avslutar Mikael Persson.

 

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer (grävmaskinens handled) och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar vi framgång för våra kunder.
engcon är en större koncern bestående av moderbolaget engcon Holding AB med säte i Strömsund, Sverige och utöver det ansvarar 9 säljbolag för försäljningen i sina respektive marknader Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Nordamerika (USA och Kanada) och för övriga marknader ansvarar engcon International. engcon-gruppen omsatte 2017 ca 1000 Msek med ca: 250 anställda. engcon grundades 1990. 
www.engcon.com

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...