Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En glad trio från Team Koteng efter segern i Blink Team Classic: Astrid Øyre Slind, Stian Hoelgaard och Torleif Syrstad. FOTO: Från NRK:s sändning.

En glad trio från Team Koteng efter segern i Blink Team Classic: Astrid Øyre Slind, Stian Hoelgaard och Torleif Syrstad. FOTO: Från NRK:s sändning.

Team Koteng vann Blink Team Classic

Stian Hoelgaard förde Team Koteng till seger i Blink Team Classic efter 12 timmar åtta minuter och 25 sekunder. Hoelgaard tog segern tillsammans med sina lagkompisar Astrid Øyre Slind och Torleif Syrstad.
Linn Sömskar gjorde en bra insats i Team Nordic Athlete som blev tvåa i tävlingen.

12-timmarsstafetten blev en spännande historia med flera scenförändringar. Team Koteng spelade sina kort bäst och vann till slut fyra och en halv minut före Team Nordic Athlete med Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar och Viktor Mäenpää. Trea blev Team Ragde Eiendom med Andreas Nygaard, Anikken Gjerde Alnaes och Joar Thele.

Team Ragde Eiendom så ett tag ut som segrare men med drygt två timmar kvar av tävlingen så hämtade Morten Eide Pedersen och Stian Hoelgaard in försprånget som Joar Thele hade.

Alla åkare var tvungna att åka minst sex varv och Team Koteng spelade sin kort så väl att Stian Hoelgaard fick åka emot Sömskar och Alnaes med cirka 40 minuter kvar av tävlingen. Då skapade Stian, som åkte på hemmaplan, en lucka som han sedan aldrig släppte.

Viktor Mäenpää kunde föra Team Nordic Athlete till andraplatsen och Joar Thele fick nöja sig med att ta i mål Team Ragde Eiendom som trea.

En svensk åkare fanns med i stafetten, Linn Sömskar som gjorde en mycket bra insats i sin första tävling för sitt nya långloppsteam. Linn kommer att bli intressant att följa i Visma Ski Classics i vinter.

BLINK CLASSICS TEAM CHALLENGE

1. Team Koteng 12:08:25.6 (22 varv)
(Astrid Øyre Slind, Torleif Syrstad. Stian Hoelgaard)

2. Team Nordic Athlete +4:29.7
(Linn Sömskar, Viktor Mäenpää, Morten Eide Pedersen)

3. Team Ragde +6:06.5
(Anikken Gjerde Alnæs, Andreas Nygaard, Joar Thele)

Komplett resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...