Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

TeamMekonomen

Team Mekonomen hämtar kraft från naturen

En norsk naturprodukt som innehåller ämnen av blåbär och svarta vinbär ska ge Team Mekonomen- stjärnorna Anders Södergren, Mathias Fredriksson, Björn Lind och Thobias Fredriksson extra energi i vinter.
- Endast det bästa är gott nog för oss, säger den offensiva längdkvartetten om Medox naturprodukt.

 

I vinter väntar VM i tjeckiska Liberec och året därpå är det OS i Vancouver.
Team Mekonomen-stallet förbereder sig minutiöst för att lyckas i dessa mästerskap.
Inget lämnas åt slumpen.

Precis som landslagschefen Gunde Svan gjorde under sina glansdagar så söker Team Mekonomen de små detaljerna som kan ge kroppen det där lilla extra både i och utanför skidspåret.
Men nu är det inte frågan om havregrynsgröt, utan om blåbär och svarta vinbär som huvudingredienser.
- Det handlar inte bara om att bli starkare, snabbare och uthålligare. Helheten avgör till slut hur bra man lyckas. Det allmänna välbefinnandet, harmonin och balansen i kroppen måste också vara på topp för att det ska bli några topplaceringar, säger Holmenkollen-kungen Anders Södergren.
Team Mekonomen har testat många av de naturprodukter som finns på marknaden.
Den norska produkten Medox av blåbär och svarta vinbär är den som fallit bäst i smaken.
Och gett bäst effekt:

- Vi är noga med vad vi stoppar i oss. Men det som är hämtat direkt från naturen känner vi oss trygga med att ta in.  Medox innehåller antocyaner, ämnen som stärker immunförsvaret och förebygger sjukdomar. Vi har faktiskt redan märkt resultat!

Sedan Team Mekonomen-stjärnorna börjat med Medox har antalet sjukdagar sjunkit.

- Vi pressar våra kroppar hårt varje dag och är därför extra känsliga för baciller och infektioner. Den extra energi som Medox ger oss tycks ha gjort oss friskare, och framför allt piggare. Återhämtningen går snabbare och den trötthet man ibland känner efter tuffa pass är inte längre besvärande, säger Anders Södergren, Björn Lind, Mathias Fredriksson och Thobias Fredriksson.
Blåbär har i 50 års tid gett hundratusentals Vasaloppsåkare nödvändig näring på kontrollerna mellan Sälen och Mora.

- Vår produkt är ingen blåbärssoppa, men en förädling av blåbäret där vi utvunnit den näring som finns i färgen. En gedigen forskning ligger bakom vår produkt som är helt och hållet hämtad från naturens resurser, säger före detta elit skidåkaren Mattias Svahn för Medox i Sverige.

Näringsforskare och medicine doktor, Magnus Nylander, bekräftar att Medox innehåller naturliga ämnen som är mycket viktiga för kroppen och kan påverka hälsotillståndet positivt för såväl elitidrottsutövare som vanliga Svenssons.

- Gammelmormor i Dalarna hade rätt. Mörka bär, inte minst blåbär och svarta vinbär är nyttigt och hälsosamt. I dag får vi generellt sett i oss för lite av de naturliga ämnen som bären har i sig.

Vilka ämnen pratar du om?
- Antocyaner som är mycket viktiga för oss alla. De ger bären sina mörka färger, samtidigt som de utgör bärens egna immunförsvar. Dagens forskning har på olika grupper av människor bl.a. idrottare,  visat att antocyanerna har viktiga hälsosamma egenskaper genom att vara bland de mest effektiva cellskyddande antioxidanter vi känner till. De viktigaste antocyanerna finns koncentrerade i Medox, som inom forskning intagit en världsledande position.

Magnus Nylander har forskat på Karolinska institutet i Stockholm och på universitet i Texas och har dessutom jobbat med Björn Dählie och det norska längdlsndslaget på 1990 talet och inför OS i Turin 2006 gjorde han tester på det svenska längdlandslaget.

Han säger att tester och analyser bland de svenska landslagsåkarna visat att bruket av Medox bidrog till att förbättra balansen i kroppen avsevärt.

- Det handlar om att få ner mängden av de skadliga fria radikalerna och tillföra kroppen tillräckligt med de nödvändiga antioxidanterna. Om det skapas fler fria radikaler än antioxidanterna klarar av att neutralisera, som till exempel vid näringsfattig kost, lite sömn, tobaksrökning, fysisk och psykisk stress uppstår vad vi kallar oxidativ stress. Medox bidrar till att undvika detta och skapa en bra balans.

Det låter som en mirakelprodukt?
- Nej, det finns inga mirakel. Och ingen kedja är starkare än dess svagaste länk. Men Medox kan bidra till att förbättra hälsa och prestationsförmåga. Det finns det forskning på. Det gäller inte bara idrottare, det gäller alla, norsk forskning har visat att Medox kan stärka immunförsvaret och därigenom bl.a minska risken för förkylningar samt bidra till att förebygga flera folksjukdomar så som hjärt- kärlsjukdom.
 

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 10/10/2021Gålörullen 2021Rullskidor
 09/01/2022Craft Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör