Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sofie Elebro och Julia Angelsiöö är två svenska åkare i norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusjøen blir Team Næringsbanken. FOTO: Team Næringsbanken.

Sofie Elebro och Julia Angelsiöö är två svenska åkare i norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusjøen blir Team Næringsbanken. FOTO: Team Næringsbanken.

Team Næringsbanken – nytt namn på norskt långloppsteam

Team Parkettpartner Sjusjøen blir Team Næringsbanken. Det norska långloppsteamet med de två svenska åkarna Sofie Elebro och Julia Angelsiöö satsar vidare med en ny stark sponsor i Næringsbanken.
– Med Team Næringsbanken fortsätter vi att satsa hårt med ett nytt koncept och med nya höga ambitioner, säger teamchefen Arnt Nyborg.

När Team Næringsbanken  i dag presenterar truppen för Visma Ski Classics Pro Tour säsong XII så är fortsatt de två svenska åkarna Sofie Elebro och Julia Angelsiöö med i laget.

I vintras var Elebro mycket jämn genom hela säsongen och var topp tio i alla lopp och slutade åtta i totalen. Bästa placeringarna var sjundeplatser både på Toblach-Cortina och Marcialonga. Angelsiöö kom in lite sent i säsongen och bästa placeringen blev 14:e plats på Årefjällsloppet.

– Våra åkare har tagit steg varje år och presterar nu på hög nivå i Pro Touren. Förra säsongen hade vi topp tio placeringar i varje lopp och vi har varit bland topp tio i Vasaloppet de senaste fyra åren, säger Arnt Nyborg

Totalt kommer laget nu att bestå av cirka 30-35 löpare och ett gediget stödsystem. Teamet ägs av företaget Langløp AS.

– Med Team Næringsbanken fortsätter vi att satsa med ett nytt koncept och med nya höga ambitioner, berättar Nyborg och fortsätter;

– Vi fokuserar regionalt på ungdomar och främst på lokala åkare. Vi vill skapa en toppidrottskultur med fokus på sammanhållning och teambuilding. Vi har tidigare haft ett högt mediefokus, som vi nu vill till nya höjder. Visma Ski-Classics kommer att ha en skyhög nivå till vintern. För att våra åkare ska kunna prestera på bästa möjliga sätt har vi sett det som nödvändigt att professionalisera supportapparaten, säger Nyborg

Den nya huvudsponsorn är också nöjd med det nya samarbetet.

– Vi har en gemensam grundidé om regional tillhörighet och utveckling av unga talanger, vilket innebär att vi ser detta som en naturlig partner, säger Kristian Stener som är bankchef på Næringsbanken.

– Både banken och teamet har ambitiösa mål för framtiden. Vi har ett långsiktigt perspektiv på samarbetet och har stor tro på att detta kommer att vara positivt för åkare, anställda, kunder och ägare, fortsätter Stener.

– Inte alla bitar är 100 procent på plats än. Men vi kan redan avslöja att vi stärker organisationen genom att använda Ivar Stuan som rådgivare. Stuan har många års erfarenhet från branschen och är nu bland annat sportchef för det kombinerade landslaget, säger Arnt Nyborg.

– Dessutom förstärks stödapparaten genom att köpa en helt ny vallalastbil och en huvudansvarig för vallning anställs.

– Vi kommer att vässa laget ytterligare under sommaren, avslutar Nyborg.

Samlingar, testlopp och rullskidtävlingar 2021:
17-20 juni Samling Hamar 19 juni (Totenrullen, ingår i samlingen)
8 augusti Blink (12h långlopp)
18-22 augusti Samling Hafjell
21 augusti (Testlopp Vingromsåsen upp, ingår i samlingen)
28 augusti Alliansloppet
7-12 september Samling Trysil
19 september Klarälvsloppet
30 september - 3 oktober Samling Hamar
2 oktober (Testlopp Vingromsåsen upp, ingår i samlingen)
6/8-12 november Samling Sjusjøen / Skitest (måste titta på snöförhållandena)
16/17 november Avresa Livigno

Team Næringsbanken 2021-2022:
Sofie Elebro
Marie Renée Sørum Gangsø
Julia Angelsiöö
Simen Engebretsen Nordli
Haakon Holden
Sivert Bergan
Vinjar Skogsholm

Farmarlag 2021-2022:
Kristine Fjeld
Sigrid Bye
Magnus Bleken
Kjetil Tyrom
Halvor Thoner
Ole Eirik Fuglehaug Ekrem
Ådne Gigernes

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...