Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Nordic Athlete kommer leva vidare som ett svenskt långloppsteam med åkare som norska Morten Eide Pedersen och svenska Linn Sömskar och Hedda Bångman (bilden). FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Team Nordic Athlete kommer leva vidare som ett svenskt långloppsteam med åkare som norska Morten Eide Pedersen och svenska Linn Sömskar och Hedda Bångman (bilden). FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Team Nordic Athlete blir ett svenskt team

I går skrev vi att finska Ski Team Mäenpää och det svenska företaget Nordic Athlete Ecom AB inte fortsätter samarbeta.
Långloppslaget Team Nordic Athlete kommer nu leva vidare som ett svenskregistrerat team i Visma Ski Classics och kvar i teamet blir åkarna Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar och Hedda Bångman.

Enligt Espen Traeldal, som varit Team Nordic Athletes sportchef den gångna säsongen, så är det ett beslut från det svenska företaget Nordic Athlete Ecom AB som ligger bakom att det blir dessa förändringar.

– Det är ett marknadsmässigt beslut. Nordic Athlete Ecom AB vill ha mer synlighet i Sverige och då behöver vi ses som ett svenskt team. Det blir inte minst viktigt när Visma Ski Classics kommer sändas på SVT nästa säsong, berättar Espen Traeldal.

– Vi erbjöd de finska åkarna att vara en del av teamet men de avböjde, vilket jag beklagar. Jag vill dock framhålla att det inte är något personligt i det här beslutet. Vi är mycket nöjda med det jobb och engagemang som lagts ner under säsongen, fortsätter Traeldal.

I nya Team Nordic Athlete så kommer norska Morten Eide Pedersen och svenska Linn Sömskar och Hedda Bångman fortsätta sin långloppssatsning. Laget kommer nu söka licens i Visma Ski Classics som ett svenskregistrerat team. Nu behövs ju dock fler åkare till laget.

– Vi för dialog med några åkare, teamchef och personer till serviceapparaten. Vi kommer förhoppningsvis att presentera hur teamet kommer se ut inom kort, berättar Traeldal.

I Finland kommer Ski Team Mäenpää jobba för att få en ny huvudsponsor och det är Mäenpää som har licensen för en plats i Visma Ski Classics eftersom gångna säsongs Team Nordic Athlete var en fortsättning på Ski Team Mäenpää.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...